Vasketips til BH-ene dine!

Vasketips til BH-ene dine!

Å vaske BH-er er nødvendig fordi de samler opp død hud, svette og andre urenheter fra kroppen. Dessverre mister BH-ene elastisitet og holdbarhet hver gang de vaskes, noe som reduserer deres levetid.

Selv om det er fristende å kaste BH-ene i vaskemaskinen, anbefales det ikke fordi det kan ødelegge formen og gjøre BH-ene slappe. Små dekorative detaljer kan også bli skadet eller falle av. Hvis du likevel vil bruke vaskemaskinen, bør du bruke en vaskepose og et skånsomt vaskeprogram. Husk å lukke hempene på BH-ene for å unngå at de hekter seg fast i andre plagg. Vask gjerne BH-ene sammen med lette klær, og unngå tunge plagg som håndklær og jeans som kan være for røffe mot BH-ene.

Hvor ofte bør du vaske BH-en? Det avhenger av flere faktorer, som temperatur, hva slags klær du bruker, og hvor mye du svetter. For eksempel er det vanlig å vaske BH-er oftere om sommeren. Luktesansen kan være en god indikator; hvis BH-en lukter, er det tid for en vask. Synlige flekker fra deodorant eller skitt er også tegn på at det er på tide å vaske.

Husk også å vaske mørke og lyse farger separat. Skyll BH-en grundig etter vask for å fjerne alle rester av vaskemiddel. Unngå å henge BH-en til tørk, vri den opp eller bruke tørketrommel, da dette kan deformere BH-en. Legg den flatt til tørk, gjerne på et håndkle. Hvis BH-en er krøllete, kan du bruke damp, men unngå å bruke strykejern direkte på stoffet.

Når du vasker BH-er for hånd, bruk et mildt vaskemiddel beregnet for håndvask. Vannet bør være rundt 30 grader – for varmt vann kan gå utover fargene, mens for kaldt vann ikke fjerner bakterier effektivt. 

Vi anbefaler som sagt å benytte vaskepose, noe som vi sender meg gratis når noen handler undertøysett fra oss. Noe vi mener er viktig for at undertøyet skal holde lenge og fordi vi bryr oss om at du er fornøyd med ditt undertøy. 

Skulle du ønske å handle flere vaskeposer så selger vi dette med vaskeinstruksjoner på posen.